НАБУ відкрило справу стосовно Геруса – ЗМІ

НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо можливих зловживань народного депутата від партії «Слуга народу» Андрія Геруса.

Про це в середу, 8 січня, повідомляють Українські Новини з посиланням на відповідь НАБУ на інформаційний запит агентства.

У відповіді, зокрема, зазначено, що відкрити відповідне виробництво НАБУ зобов'язав Вищий антикорупційний суд. З вимогою відкрити справу, своєю чергою, до суду звернулася адвокат екснардепа Олега Ляшка Елеонора Салова.

Видання наводить слова адвоката, яка заявила, що в діях голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг міститься склад кримінальних злочинів, передбачених статтею про вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою (ст. 28), а також статтею про зловживання владою або службовим становищем (ч. 1 ст. 364) Кримінального кодексу України.

Салов також зазначила, що дії Геруса завдали збитків державному бюджету, а також вітчизняним компаніям ринку електроенергетики.

Раніше повідомлялося, що суд зобов'язав НАБУ і СБУ завести справу на Геруса за заявою Ляшка. Розслідування повинно було початися за статтями Держзрада і Зловживання владою.

Перед цим Ляшко заявив, що вимагає від ГПУ, СБУ і НАБУ порушити кримінальну справу проти Геруса за держзраду і зловживання владою через лобіювання ним поправки в законодавство, яке дозволило відновити імпорт електроенергії з Росії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО