Катастрофа літака МАУ: пілоти не могли зв'язатися з диспетчерами

Пілоти літака Boeing 737 МАУ після зльоту не могли зв'язатися з командно-диспетчерським пунктом.

Про це в середу, 8 січня, заявив голова Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде, повідомляє агентство Mehr.   «У пілотів цього літака не було зв'язку з командно-диспетчерським пунктом», - сказав він.

За словами чиновника, екіпаж не оголосив стан тривоги.

«Я не знаю причину затримки (вильоту - ред.) та проблему технічної несправності; причина аварії незрозуміла і не може бути оголошена до моменту аналізу інформації з чорного ящика літака», - сказав він.

Абедзаде підкреслив, що чорний ящик літака передадуть іранській авіакомпанії, і його розгляне комітет з кризового менеджменту авіакомпанії. За словами Абедзаде, в районі катастрофи погроз не було.

На питання, чи може це бути терористичним інцидентом, він сказав: «Ніяких коментарів про терористичну атаку робити не можна, поки не буде проведено дослідження чорного ящика».

«Відразу після зльоту літака зі злітно-посадкової смуги аеропорту імені імама Хомейні бездротовий зв'язок між літаком і командно-диспетчерським пункту обірвався», - повідомив представник організації цивільної авіації Реза Джафарзаде телерадіокорпорації IRIB.

Раніше посли G7 висловили співчуття рідним загиблих в авіакатастрофі.

Також нагадаємо, Україна вимагатиме від Ірану відкритого розслідування авіакатастрофи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО