В Ірані призначили нового голову спецпідрозділу «Аль-Кудс»

**Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї призначив генерала Ісмаїла Каана головою спецпідрозділу «Аль-Кудс», яким раніше командував загиблий генерал Касем Сулеймані.*.

Про це в п'ятницю, 3 січня, повідомляє іранське агентство IRNA.

«Після загибелі командувача силами спеціального призначення «Аль-Кудс» іранського «Корпусу вартових ісламської революції»(КВІР) генерала Касема Сулеймані передаю командування бригадному генералу Ізмаїлу Каану, який входив в число видатних командувачів КВІР під час ірано-іракської війни», - цитує агентство відповідний указ.

За словами Верховного лідера Ісламської Республіки, завдання підрозділу залишаться незмінними.

Хаменеї висловив подяку колегам Каана за їх співпрацю з ним і побажав новому начальству корпусу «успіху, схвалення і вдалого керівництва».

Каан раніше обіймав посаду заступника командира підрозділу «Аль-Кудс».

Про загибель Сулеймані при ракетних ударах США по Багдаду стало відомо раніше в п'ятницю. Цю інформацію підтвердили в Тегерані і Вашингтоні. У зв'язку зі смертю генерала в країні оголосили триденну національну жалобу.

Президент Ірану Хасан Роухані і Хаменеї пообіцяли помститися американській стороні за смерть генерала.

В офіційній заяві Пентагону йдеться, що це був оборонний удар, який завдали за вказівкою президента США Дональда Трампа. Атака мала на меті захистити американських військовослужбовців, розміщених в Іраку та інших країнах.

Вашингтон вважає, що Сулеймані нібито схвалив проведення акцій протесту перед американським посольством в Багдаді цього тижня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО