Україна з початку року збільшила держборг на 5,75%

Сума державного боргу та гарантованого державою боргу за листопад в еквіваленті у доларах зріс на 1,2% - до 82,83 млрд дол., з початку року зростання держборгу в еквіваленті в іноземній валюті становило 5,75%.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

«У листопаді 2019 року було зафіксовано зменшення сукупного державного і гарантованого державою боргу України. За місяць сума державного боргу та гарантованого державою боргу в еквіваленті в національній валюті зменшилась на 2,67% (порівняно з жовтнем) та досягла найнижчого за останні два роки рівня в 1 990 млрд грн. Водночас еквівалент у доларах США зріс на 1,2% до 82,83 млрд дол.», - вказали у відомстві.

З початку року державний та гарантований державою борг в еквіваленті в національній валюті, як зазначається, зменшився на 8,19%, а в еквіваленті в іноземній валюті зріс на 5,75%. «Коливання суми державного боргу викликано, зокрема, укріпленням національної валюти», - пояснили у Мінфіні.

«У листопаді витрати державного бюджету з погашення державного боргу становили 19,8 млрд грн, з обслуговування – 16,8 млрд грн», - додали у міністерстві.

Нагадаємо, Світовий банк очікує зростання держборгу України у 2020 році.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО