На кордоні з Польщею утворилися значні черги

На кордоні України та Польщі утворилися довгі новорічні черги.

Про це повідомив глава Державної митної служби України Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook у неділю, 22 грудня.

Чиновник вибачився за нинішній стан речей і пообіцяв, що після Нового року за затвердженим планом почнеться реконструкція та добудова 12 пунктів пропуску на кордоні.

«Ну, а поки намагаємося зробити все, що можемо, з наявною пропускною спроможністю, перекинули максимум людей із виїзду на в'їзд. Але випустити з нашого боку більше авто, ніж пропустили поляки, ми фізично не здатні. Для розуміння - ось фото/відео зі Смільниці онлайн - на нашому боці є вільне місце! З боку поляків стоїть черга (кадр із їхніх камер спостереження перед їхнім шлагбаумом на в'їзд), там ще й купа людей на такс-фрі йде», - написав Нефьодов.

За його словами, додає специфіки і процедура оформлення авто, що належать українцям, які живуть за кордоном - вони оформляють письмове зобов'язання про вивезення авто, а це довше, ніж пропустити туриста.

«Наступного року подумаємо, як електронізувати цей процес. Наприклад, на Закарпатті минулого року оформлялося близько 100 таких авто на добу, зараз 1400», - розповів Нефьодов.

Він також навів статистику пропуску на в'їзд із Польщі за минулу ніч: Рава-Руська - 131 вантажівка, 682 легковики, 32 автобуси; Краковець - 229 вантажівок, 1460 легковиків, 103 автобуси; Мостиська - 210 вантажівок, 642 легковики, 45 автобусів; Угринів - 1245 легковиків, 14 автобусів; Грушів - 87 вантажівок, 860 легковиків; Смільниця - 384 легковики; Порубне - 124 вантажівки, 520 легковиків; Ягодин - 307 вантажівок, 570 легковиків.

Раніше у грудні минулого року повідомлялося, що на пункті пропуску Краковець утворилася черга з вантажівок з боку України. Деяким водіям доводилося чекати по дві доби.

А наприкінці листопада утворилася черга із 300 вантажівок на українсько-словацькому кордоні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО