ВР проголосувала за законопроекти щодо трансплантації та реорганізації медзакладів

Запуск державної інформаційної системи трансплантації відтермінували до 1 січня 2021 року.

Про це сказано у законопроекті №2457, який ВР ухвалила в другому читанні.

«За» проголосувало 320 депутатів.

Парламент ухвалив у другому читанні законопроект №2428 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про невідкладні заходи у сфері охорони здоров'я».

Передбачено встановити пільговий період для перетворення закладів охорони здоров'я з бюджетних установ у казенні та комунальні некомерційні підприємства.

Зокрема, пільговий період триватиме до 31 грудня 2020 року і передбачає звільнення від виконання кредиторських зобов'язань при реорганізації і необхідності отримання згоди на зміну боржника у зобов'язаннях, від необхідності проведення обов'язкової оцінки майна; спрощену процедуру передачі нерухомого майна; можливість використання власних надходжень для формування статутного капіталу підприємств.

Закон передбачає також перенесення терміну запровадження програми медичних гарантій для всіх видів медичної допомоги на 1 квітня 2020 року, що дасть можливість установам охорони здоров'я завершити розпочату процедуру реорганізації.

Що чекає на медичну галузь у найближчому році та як розподілятимуться державні кошти, «Слово і Діло» розбиралось із експертами.

Також у Києві лікар-трансплантолог попався на великому хабарі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО