У РФ заочно судитимуть ексміністра оборони України

Слідчий комітет РФ передав до суду «кримінальну справу» стосовно колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

У Слідкомі РФ уточнили, що завершили розслідування «справи» проти Гриценка. Відзначимо, що в Росії його звинувачують в «скоєнні публічних закликів до здійснення терористичної діяльності на території РФ з використанням засобів масової інформації».

«Наразі він продовжує переховуватися на території України, звідки не може бути екстрадований відповідно до норм міжнародного права і національного законодавства України», - заявляють у Слідкомі РФ.

За версією російського слідства, 16 липня 2014 року і 2 липня 2017 року Гриценко, перебуваючи в Україні, «публічно виступив у ЗМІ з закликами до здійснення терористичної діяльності на території РФ шляхом підриву російських поїздів у прикордонних з Україною регіонах, автомашин у містах Москві і Таганрозі у відповідь на нібито проведену російськими спецслужбами за вказівкою керівництва країни діяльність, спрямовану на знищення української військової техніки і вбивства представників українського силового блоку».

Слідком РФ стверджує, що причетність Гриценко до вчинення такого злочину «підтверджується сукупністю зібраних доказів, в тому числі - висновками судових експертиз, результатами оперативно-розшукової діяльності та іншими матеріалами справи».

«Наразі кримінальну справу із затвердженим обвинувальним висновком направлено до суду для розгляду по суті», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Гриценко оголосили в розшук у РФ, потім суд у Москві заочно заарештував Анатолія Гриценка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО