Міністр оборони Британії назвав загрозу для НАТО

Очільник Міністерства оборони Великої Британії Бен Уоллес впевнений, що Росія представляє реальну загрозу для НАТО.

Про це він заявив під час передвиборчих дебатів в Об'єднаному королівському інституті з дослідження питань безпеки і оборони, повідомляє AFP.

«Є реальна загроза з боку Росії, наприклад, для НАТО. Росія крок за кроком, міліметр за міліметром, тестує нашу рішучість. Частково вона використовує Україну, щоб зробити це, використовує гібридний спосіб ведення війни», - сказав Уоллес.

За його словами, єдиний спосіб протистояти РФ - посилювати міжнародне співробітництво.

Нагадаємо, в травні генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вперше за кілька десятиліть Альянс має намір змінити свою військову стратегію для реагування на зростаючу ядерну загрозу з боку РФ.

Після візиту представників НАТО до Києва та Одеси Москва звинуватила Альянс у загостренні напруги і провокуванні розколу в Україні.

Днями ЗМІ повідомили, що президент Франції Емманюель Макрон готовий розглянути пропозицію російського президента Володимира Путіна про запровадження мораторію на розміщення ракет середньої і меншої дальності в Європі.

Нагадаємо, члени НАТО досі відхиляли російську пропозицію. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг неодноразово описував мораторій як «неможливий».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО