У Росії продовжили попереднє розслідування справи українських моряків

Федеральна служба безпеки Росії продовжила термін попереднього розслідування у справі щодо українських військових моряків, вже відпущених в Україну, до 25 січня 2020 року.

«Начальник Слідчого управління ФСБ Росії генерал-лейтенант юстиції М.В. Шишов продовжив термін попереднього розслідування у справі стосовно українських військових моряків ще на 2 місяці, до 25 січня 2020 року. За цей термін слідство має намір отримати відповідь від оперативників з приводу проведення ОРЗ (оперативно-розшукових заходів), а також допитати якогось свідка. Після чого повідомити обвинуваченим і захисту про завершення слідчих дій і надати матеріали справи для подальшого ознайомлення в порядку ст. 217 КПК РФ», – написав адвокат Микола Полозов у Facebook.

Полозов уточнив, що слідчі дії стосовно військових моряків не заплановано, українців на слідчі дії не викликали.

Раніше стало відомо, що ФСБ відновила слідчі дії у справі українських моряків у зв'язку з передачею Україні військових кораблів.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України повідомляли, що з українських кораблів були демонтовані деякі засоби зв'язку і навігаційне обладнання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на ремонт українських військових катерів, які прибули до Очакова після повернення з російського полону, знадобиться три місяці.

Також в МЗС України заявили, що на більш пізньому етапі Міжнародного трибуналу з морського права Україна зможе говорити про компенсації за захоплення Російською Федерацією кораблів і моряків.

Федеральна служба Росії заявила, що передала Україні захоплені минулого року катера в «нормальному стані і зі справною сантехнікою».

Також Полозов повідомляв, що зняте обладнання з кораблів є речовими доказами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО