Дубневича вивезли кудись після внесення застави – адвокат (доповнено)

Нардепа Ярослава Дубневича вивезли в «невідомому напрямку», незважаючи на внесення за нього застави в розмірі 100 млн грн.

Про це заявив адвокат нардепа Олексій Шевчук у коментарі кореспонденту LIGA.net.

За словами юриста, гроші були внесені до моменту оголошення Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду рішення про запобіжний захід.

«Він вніс заставу, в рішенні не було сказано нічого про місце, де його мають утримувати. Але невідомі люди вивезли його в невідомому напрямку. І зараз ніхто не знає, де він перебуває», - розповів адвокат і заявив, що вже подав заяву до суду про «неправомірне затримання» депутата.

Водночас подача позову до суду ще не означає, що цей позов обґрунтований, зазначив у коментарі «Слово і Діло» адвокат Андрій Подосинов. За його словами, існує певна процедура, за якою випускають затриманого з-під арешту.

«Навіть якщо заставу вже внесено, перш ніж відпустити затриманого, необхідно дочекатися, поки гроші надійдуть на рахунок Держказначейства. А це може зайняти до трьох днів. Адвокат затриманого має принести до суду платіжку і після того, як бухгалтер суду отримає підтвердження того, що гроші надійшли в повному обсязі на рахунок Держказначейства, суд видає відповідну довідку, підписану головою суду, яку слід надати в СІЗО. Як правило, якщо людину затримали і за неї внесли заставу, то випустити її можуть не раніше, ніж за добу. А в ситуації з Дубневичем не виключено, що його випустять не раніше понеділка», – розповів юрист.

Водночас суддя спростувала інформацію від сторони захисту про нібито незаконне затримання депутата.

Раніше повідомлялося, Дубневич перед арештом переписав фірму на сина.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО