Трамп розповів деталі загибелі лідеру ІДІЛ

Президент США Дональд Трамп підтвердив повідомленні про те, що ватажок «Ісламської держави» Абу Бакр аль-Багдаді був ліквідований.

Про це він розповів під час прес-конференція в Білому домі.

«Абу Бакр аль-Багдаді мертвий. Він був засновником і лідером ІДІЛ, найбільш безжалісної і жорстокої терористичної організації в світі. Сполучені Штати шукали Багдаді протягом багатьох років. Викрадення або вбивство Багдаді було пріоритетом національної безпеки моєї адміністрації» , - сказав Трамп.

Спецоперація пройшла в суботу ввечері в північно-західній Сирії.

Трамп заявив, що аль-Багдаді підірвав жилет смертника на собі, в результаті чого загинув він і три його дитини.

«Він помер як собака, він помер як боягуз. Він втік до тунелю із глухим кутом, весь час плакав і кричав. До цього часу це місце було очищено від людей, які або здалися, або були вбиті. 11 маленьких дітей вийшли з дому і не постраждали. Єдиними, хто залишився, був Багдаді в тунелі, і він потягнув з собою трьох своїх маленьких дітей. Він підірвав свій жилет, убивши себе і трьох дітей. Його тіло було понівечене вибухом», - розповів лідер Америки.

Він додав, що серед військових США немає загиблих, у той час, як велика кількість бійців і компаньйонів Багдаді було вбито разом з ним.

Нагадаємо, Багдаді став лідером ІДІЛ у 2010 році.

Військовослужбовці США в Сирії провели спецоперацію, в результаті якої був ліквідований лідер терористичного угрупування «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО