ДБР завершило розслідування справи в.о голови Держслужби зайнятості

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо виконувача обов’язків Голови Державної служби зайнятості України Валерія Ярошенка та його пособників.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що службові особи ДСЗУ підозрюються у заволодінні коштами приватного підприємства, яке виграло тендер на будівництво Житомирського обласного центру зайнятості.

«Маніпулюючи власними посадами та застосовуючи погрози, чиновники в загальному отримали 800 тисяч гривень» –, йдеться у повідомленні відомства.

Зокрема до схеми вимагання коштів причетні: виконувач обов’язків Голови служби зайнятості, заступник керівника Департаменту – начальник управління, приватна особа у якості посередника.

Наразі сторона захисту почала ознайомлюватися з матеріалами.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні тривало 9 місяців.

За цей час було проведено понад 30 обшуків, допитано 30 свідків, проведено 3 судових експертизи, тимчасові доступи до речей і документів та інші слідчі дії.

У ДБР зазначили, що за вчинення вказаного кримінального правопорушення колишньому в.о. Голови ДСЗУ та посереднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Нагадаємо, 17 травня військова прокуратура затримала групу посадових осіб на чолі в. про. голови державної служби зайнятості України Валерія Ярошенка. Зокрема, правоохоронці затримали групу посадових осіб за відкати при будівництві об'єктів соціального призначення. Під контролем правоохоронців шахраям було передано майже півмільйона гривень.

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 20 млн гривень в. о. голови Державної служби зайнятості Валерія Ярошенка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО