Молдова домовилася про постачання газу в обхід України

Молдова і «Газпром» при продовженні контракту на поставку газу передбачать можливість його отримання не тільки на кордоні з Україною, заявив президент Молдови Ігор Додон.

«Провів робочу зустріч з головою адміністративної ради АТ «Молдовагаз» Вадимом Чебанов. Я був проінформований про наявність принципової домовленості на рівні «Газпрому» і «Молдовагаз» про продовження контракту на поставку природного газу з січня 2020 року, і найближчим часом сторони оголосять про підписання документа», - повідомив Додон на своїй сторінці в Facebook.

Чебан доповів президенту про передумови для зниження закупівельної ціни на російський природний газ з 2020 року, також він зазначив, що в цьому році зростання тарифу на газ не буде.

«Хоча є надія на забезпечення транзиту російського газу по території України, підписання контракту з «Газпромом» передбачить і можливість отримання природного газу в будь-якій точці доставки, в тому числі на кордоні з іншими державами, в той час як оператори газових систем даних країн забезпечать транспортування природного газу до кордону з Республікою Молдова у відповідності з існуючими правилами», - вказав Додон.

За його словами, компанія «Молдовагаз» не відмовилася від ідеї транспортування природного газу в реверсному режимі по Трансбалканського коридору.

Раніше повідомлялося, що Молдова готова купувати реверсний газ в Україні.

Нагадаємо, Кабмін доручив поставляти реверсний газ в Молдову без участі «Газпрому».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО