Лукашенко звернувся до СНД з приводу України

Президент Білорусії Олександр Лукашенко закликав лідерів країн СНД підтримати чинну владу України.

Про це він заявив в п'ятницю на саміті глав держав СНД в Ашхабаді, пише БЕЛТА.

«Говорячи про нову владу в Україні, хотів би і вас закликати підтримати цю владу. Ви бачите тенденцію вже згорнути цю владу, скрутити, повалити, але ми повинні розуміти, хто після цього прийде до влади в Україні», - зазначив Лукашенко.

Лукашенко сказав, що виступив з позицією щодо української теми в зв'язку з тим, що він, «як і президент Росії, дуже занурений в цю проблему». «Тому що це у нас відбувається», - додав білоруський президент.

Глава Білорусі також звернувся до колег зі СНД з пропозицією спільно вирішувати заморожені конфлікти на пострадянському просторі. «Разом були, разом воювали, а подивіться, що робиться на пострадянському просторі. Скільки таких конфліктів. Чому ми не вирішуємо ці питання?»- запитав Лукашенко. «Якщо ми на щось здатні, треба вирішувати ці проблеми, ці заморожені конфлікти. Вирішувати чесно, справедливо», - заявив білоруський президент. Він переконаний, що «не можна створювати ситуацію, коли на допомогу потрібно кликати людей з-за океану: допоможіть нам вирішити ці проблеми». «Давайте будемо їх долати самі і не створювати нові», - закликав президент Білорусії.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив українського колегу Володимира Зеленського відвідати з офіційним візитом Білорусь у зручний час.

Наприкінці минулого тижня в Житомирі пройшов Форум регіонів Білорусі та України, в рамках якого відбулася перша особиста зустріч лідерів двох держав.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО