Бекірову зробили ще одну операцію

Колишньому політв'язню Едему Бекірову зробили ще одну операцію.

Про це повідомила дружина активіста Гульнара Бекірова, передає Укрінформ.

«Зробили ще одну операцію, стентування судин ніг», - сказала вона.

Бекірова пояснила, що операція знадобилася, тому що на стан людини, яка має проблеми зі здоров'ям, вплинуло перебування в ув'язненні.

За словами дружини колишнього політв'язня, добре, що звільнені з російської в'язниці українці могли знаходитися в лікарні разом з рідними.

«Дуже добре, що разом з хлопцями були їх рідні, я була там два тижні і це було дуже добре, що всі були разом. Вони приходили один до одного, спілкувалися, з ними працювали психологи перші десять днів», - сказала вона.

Бекірова заявила, що психологічна травма у колишніх політв'язнів дуже глибока, проте вони обговорювали між собою кроки, які потрібні, щоб швидше повернути всіх інших ув'язнених, яку допомогу можна організувати для підтримки сімей тих, хто до сих пір в російській полоні.

Російські силовики затримали громадянина України Бекірова вранці 12 грудня 2018 року на адміністративному кордоні при в'їзді в окупований Крим. Увечері його привезли в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі, де пред’явили звинувачення в зберіганні тротилу і боєприпасів.

Нагадаємо, що у вересні звільненому в рамках обміну утримуваними особами з РФ політв'язню Едему Бекірову зробили операцію.

7 вересня 35 українських політв'язнів повернулися до Києва в рамках обміну полоненими з РФ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО