Туск в ООН закликав до солідарності з Україною

Міжнародне співтовариство повинне допомагати таким слабким країнам, як Україна, на яких нападають сильні.

Про це заявив колишній президент Євроради Дональд Туск, виступаючи на Генеральній асамблеї ООН у четвер, 26 вересня.

«Якщо ви хочете слідувати принципам міжнародної солідарності, ви завжди повинні допомагати слабким, якщо на них нападають сильніші і безжальні. Як у випадку з Україною, наприклад. Якщо сильні в нашому світі цього не зрозуміють, вони увійдуть в історію не як лідери, а як фальшиві лідери. І це правильно», - сказав Туск.

Він також заявив, що «для захисту правди недостатньо звинувачувати інших у поширенні фейкових новин».

«Чесно кажучи, досить було б просто перестати брехати. Сьогодні дуже багато політиків використовують брехню як постійний метод підтримки влади», - зазначив Туск.

На його думку, «щоб захистити свободу, недостатньо говорити про неї у промовах».

«Ви повинні захищати права людини скрізь і щодня. Ви повинні захищати свободу слова і вільну пресу. І ви повинні припинити фліртувати з диктаторами і авторитарними режимами», - додав президент Євроради.

Нагадаємо, в опублікованій напередодні стенограмі розмови президентів США і України йдеться про те, що Дональд Трамп критикував європейські країни і зокрема Німеччину за недостатню допомогу Україні.

Пізніше в ЄС відреагували на слова Трампа і Зеленського про недостатню допомогу. За п'ять років Євросоюз зібрав для України найбільший в історії блоку пакет підтримки - понад 15 млрд євро.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО