Новий закон про столицю: посади голови КМДА може не бути

Заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що у новій редакції закону про столицю взагалі може не бути посади голови КМДА.

Про це він повідомив в інтерв’ю виданню «Лівий берег».

Корнієнко наголосив, що замість голів обласних державних адміністрацій планують ввести інститут префектів.

«Можливо, в новій редакції закону про столицю такої позиції як голова КМДА взагалі не буде», - заявив він.

За його словами, наразі дана посада закріплена в КУ, проте згідно змін, які планують провести в ОПУ щодо децентралізації «не буде глав ОДА».

На питання, «навіщо вся ця історія зі звільненням Кличка з посади КМДА в принципі потрібна», він відповів: «Це право президента».

14 вересня до Верховної Ради України внесли законопроект про внесення змін до закону «Про столицю України - місто-герой Київ».

Як повідомлялось, у перший тиждень роботи Верховної ради IX скликання було зареєстровано 387 законопроектів — більше, ніж зазвичай подається до парламенту протягом місяця.

Абсолютну більшість законодавчих ініціатив подали нардепи (342 законопроекти), а рекорд — за позафракційним Дмитром Шпеновим, який за тиждень зареєстрував 63 проекти законів.

Додамо, у фракції партії «Слуга народу» повідомили, що планують брати не менше 7-10 законопроектів за пленарний день.

Відзначимо, наша журналістка поспілкувалася з Дмитром Шпеновим в перший день роботи нового парламенту і нагадала про його провалену обіцянку.

Які зміни пропонує Зеленський до Конституції та коли Рада може їх ухвалити — за посиланням.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО