ВАКС заочно заарештував ексголову Вищого госпсуду

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього голову Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Про це 12 вересня повідомило видання Слідство.Інфо.

Рішення про запобіжний захід є необхідною умовою для екстрадиції Татькова в Україну.

Представник сторони обвинувачення в суді стверджував, що українські правоохоронці звернулися до австрійських колег із проханням про видання Татькова. У зв'язку з тим, що останній відмовився від спрощеної процедури видання, єдиною можливістю для екстрадиції є заочний арешт.

За словами адвоката Павла Попкова, Татьков лікується за кордоном, про що нібито свідчать численні довідки німецьких і австрійських клінік. Він заперечував проти заочного арешту свого підзахисного.

Тепер у захисту колишнього судді є п'ять днів на оскарження рішення Вищого антикорупційного суду.

Татьков був головою Вищого госпсуду в роки президентства Віктора Януковича, після Революції гідності працював суддею. Його звільнила Верховна Рада 29 вересня 2016 року у зв'язку з порушенням вимог щодо несумісності.

18 жовтня 2016 року Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила Татькова та його колишнього заступника про підозру в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

Верховний суд в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду в п'ятницю, 30 листопада, визнав незаконним і скасував постанову Верховної Ради від 29 вересня 2016 року про звільнення Віктора Татькова з посади судді Вищого господарського суду України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО