Прокуратура завела справу на правоохоронців Житомирської області після візиту Зеленського

Прокуратура розпочала кримінальну справу за заявою президента Володимира Зеленського про отримання хабарів працівниками правоохоронних органів Житомирської області за невтручання у діяльність незаконного видобутку бурштину.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

У прокуратурі зазначили, що президент під час наради в Олевську 12 серпня вказав на причетність службових осіб державних та правоохоронних органів Житомирської області до покривання схем незаконного видобутку бурштину на території Олевського, Овруцького та Коростенського районів, а також на можливе одержання ними хабарів від кримінальних авторитетів.

За цим повідомленням розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Нагадаємо, що під час наради з питань незаконного видобутку бурштину Зеленський доручив СБУ змінити очільників управлінь у Рівненській, Волинській і Житомирській областях, а Національній поліції - 9 голів районних відділів поліції у цих областях.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО