Перемогти на виборах «Слузі народу» допомогли «таємні комісари» – ЗМІ

На партію Слуга народу під час виборчої кампанії до Верховної Ради працювала мережа технологів-консультантів.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на главу штабу партії Олександра Корнієнка повідомляє Громадське в понеділок, 12 серпня.

«У нас є мережа технологів-консультантів. Це така напівсекретна історія. Ніхто не знає, хто вони. Ми не можемо їх «світити», - заявив Корнієнко.

За його словами, технологів закріпили за областями, і вони консультували кандидатів-мажоритарників: вчили, як спілкуватися з виборцями, підбирали членів виборчих комісій, а іноді самі очолювали виборчий штаб кандидата.

Корнієнко разом зі своїм університетським приятелем Артемом Михайлюком (№ 142 у списку Слуги народу) на старті кампанії придумав їм назву - «комісари». Саме Михайлюк сформував команду комісарів.

«Ми розуміли, що більшість мажоритарних кандидатів ніколи не мали відношення до виборів. Їм потрібна якась методологічна допомога, поради, підказки. Моє завдання було сформувати таку команду, яка зможе їм допомагати», - сказав Михайлюк.

У підпорядкуванні Слуги народу було 25 комісарів. Їх закріпили за окремими регіонами. За словами Михайлюка, у «комісарів» було чотири функції: говорити, що слід робити; говорити, що не варто робити; говорити, як робити; подивившись з боку, дати зворотний зв'язок.

Імен «комісарів» Корнієнко та Михайлюк не розголошують.

«Це українські фахівці, які працюють, скажімо так, на різних виборчих кампаніях. І вони на волонтерських засадах погодилися допомогти», - стверджує Корнієнко.

Нагадаємо, що раніше в Слузі народу розповіли про місцеві вибори і запровадження інституту префекта.

Також у «Слузі народу» назвали першочергові завдання Ради.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО