Німеччина готова активізувати переговори в Нормандському форматі

Уряд Федеративної Республіки Німеччина підтвердив готовність до активізації нормандського переговорного процесу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення посла України в Німеччині Андрія Мельника Twitter.

Він також зазначив, що Німеччина висловила стурбованість у зв'язку з трагічною смертю чотирьох українських військових під Павлополем.

«Федеральний уряд Німеччини висловило стурбованість у зв'язку з трагічною смертю чотирьох військових в результаті обстрілу під Павлополем і підтвердив готовність до активізації нормандського переговорного процесу», – повідомив посол України.

Нагадаємо, під час телефонної розмови президенти України та Російської Федерації Володимир Зеленський і Володимир Путін погодили нормандську зустріч, на якій будуть підписані нові документи.

Крім того, Зеленський анонсував переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зеленський підкреслював, що хоче провести зустріч у Нормандському форматі найближчим часом.

Відзначимо, 6 серпня в результаті обстрілу бойовиків загинули 4 українських військовослужбовців. У відповідь на це президент України закликав лідерів країн-учасниць Нормандського формату зібратися для відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО