Масове вбивство в Техасі: Мексика вживе заходів для захисту своїх громадян у США

Мексика вживатиме законні заходи для захисту своїх громадян у США після стрілянини в Ель-Пасо, штат Техас, в результаті якої загинуло 20 осіб, серед яких — мексиканці.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ Мексики Марсело Ебрард.

«Президент доручив мені зробити так, щоб обурення Мексики переросло в ефективні, швидкі і рішучі юридичні дії. Мексика має зіграти свою роль і зажадати створення умов, які захистять мексиканців у Сполучених Штатах», – заявив він у відео, розміщеному у Twitter.

Він також повідомив, що кількість мексиканців, які постраждали в результаті нападу, зросла до дев'яти.

Раніше повідомлялося, що стрілянину в Техасі кваліфікують як внутрішній тероризм.

Нагадаємо, що 3 серпня озброєний гвинтівкою чоловік відкрив стрілянину в магазині Walmart у місті Ель-Пасо в Техасі, що всього в декількох кілометрах від кордону з Мексикою. В результаті стрілянини загинули 20 людей, шестеро з них - громадяни Мексики. Ще більше двох десятків отримали поранення, троє з них перебувають у критичному стані.

Приблизно за 20 хвилин до стрілянини в Walmart в інтернеті з'явився расистський маніфест про неминучий напад, автором якого може бути влаштував стрілянину в Ель-Пасо. У тексті виражається ненависть до іспаномовної громади США.

Стрілку з Ель-Пасо можуть пред'явити федеральні звинувачення в злочині на грунті ненависті, за що йому загрожує смертна кара.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО