Ошукані інвестори «будинків Войцехівського» намагалися увірватися до ОП – відео

Близько тридцяти вкладників недобудованих «будинків Войцехівського» 1 серпня намагалися увірватися в будівлю Офісу президента.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Нам ніде жити, тому тепер ми будемо жити в Адміністрації», – аргументували свій крок інвестори. В їхніх руках були каремати та ковдри. Поліція відтіснила мітингувальників, сталася штовханина. Проте спецзасоби правоохоронці не застосовували.

Мітинг проходив під стінами ОП протягом чотирьох годин за участі близько ста активістів з 20 столичних житлових комплексів, які не були здані в експлуатацію у зазначений забудовниками час.

«Ми вимушені наших дітей ростити в орендованих квартирах. Будівельні афери – ганьба України! У нас немає в кого просити допомоги, крім вас! Пане президенте, вийдіть до нас, будь ласка!» – протягом трьох годин активісти по черзі виступали із гучномовцем та вимагали почути їх і допомогти у вирішенні питання добудови проблемних ЖК. Але представник президента вийшов до людей лише після того, як вони почали штурмувати двері будівлі ОП.

Зокрема, на мітинг прийшли інвестори ЖК «Шевченківський квартал», які не дочекавшись допомоги від Віталія Кличка, вирішили звернутися до президента Володимира Зеленського.

«Ми раніше писали листи в ОП. Але його помічники пересилали наші прохання на нижчий рівень – до київської влади. А в КМДА із пустого в порожнє переливали, із кабінету в кабінет перекидали, і жодних зрушень не робили. Непоп (В’ячеслав Непоп, заступник голови КМДА – ред.) взагалі не хоче говорити. Ми його силою вчора вернули, щоб він з інвесторами почав розмовляти. Зрушень немає ніяких», – пояснює інвестор ЖК «Шевченківський квартал» Леонід.

Інвестори просять президента узаконити недобудовані ЖК, адже більшість із них зараз арештовані як речові докази в рамках кримінальних проваджень за різними статтями ККУ: «самоуправство», «шахрайські дії», «несплата податків» тощо.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО