ДБР проводить обшуки в двох аеропортах і на митниці

Державне бюро розслідувань (ДБР) спільно з генеральною прокуратурою України (ГПУ) проводять обшуки на митних постах аеропорту «Київ» (Жуляни) та «Запоріжжя», а також на запорізькій митниці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко в Facebook.

За її словами, обшуки та слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження.

«Перевіряємо посадових осіб Київської міської митниці ДФС, які, можливо, зловживали своїм службовим становищем. За нашою інформацією, вони пропустили через митний контроль літак однієї з авіакомпаній, не здійснивши належним чином його перевірку і не оформивши його у відповідності з процедурою. Цими діями завдано шкоди державним інтересам України», - заявила Варченко.

Зараз проводиться досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, встановлюються обставини вчинення кримінального злочину.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань проводила обшуки в Державній фіскальній службі.

Слідчі дії були пов'язані з вилученням документів, пов'язаних з підписанням мирової угоди між компанією «Філіп Морріс» і Україною.

Крім того, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру слідчому підрозділи територіального відділу Національної поліції Київської області у крадіжці з службового кабінету грошей, які були вилучені як речові докази.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО