Контрабанда цигарок: суд арештував затриманого бізнесмена

Суд взяв під варту з альтернативою застави в 2,5 млн грн бізнесмена Олександра Чудакова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння цигарками.

Таке рішення 26 липня ухвалив Солом‘янський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив взяти Чудакова під варту із заставою в 32 млн грн. Однак суддя задовольнив клопотання частково, відправивши бізнесмена під варту з заставою в 2,5 млн грн. У разі внесення застави на нього покладуть низку обов‘язків, зокрема, здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Йдеться про заволодіння 7 контейнерами з сигаретами з Лівану, які правоохоронці вилучили в Одеському морському торговому порту. У цих контейнерах в грудні 2017 року було зроблено обшук слідчим Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України на підставі постанови суду. Так, в контейнерах виявили 3,6 мільйона пачок сигарет, які пізніше були вилучені і передані на зберігання приватної компанії.

Як відомо, вчора 25 липня НАБУ і САП затримали екс-начальника поліції Одеської області Головіна за підозрою в заволодінні майном, а саме сигаретами, які правоохоронці вилучили в Одеському морському торговому порту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО