Балух сподівається на звільнення за списками обміну – адвокат

Український громадський активіст Володимир Балух знає про зустріч омбудсменів України і Росії та сподівається на звільнення за списками ув'язнених на обмін.

Про це повідомила його адвокат Ольга Дінзе для «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

«Він дуже сподівається на обмін. Наскільки мені відомо, то Балух стоїть в списках на обмін вже близько двох років. Відповідно, якби була технічна і політична воля, то його обміняли б уже давно. Чи буде політична воля до виборів до Верховної Ради в Україні - я не знаю. Також, як і те, чи ввійде він до числа тих, хто підлягає обміну або якійсь іншій юридичній процедурі - я теж не знаю. Але в списках він є», - прокоментувала Дінзе.

Нагадаємо, що 18 липня в Мінську сторони домовилися про обмін полоненими за схемою 208 на 69. Напередодні, 16 липня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова і російський омбудсмен Тетяна Москалькова в Москві передали один одному списки, де вказані імена українців і росіян, котрі утримуються у СІЗО обох країн.

Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ РФ стверджували, що виявили в його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Сам Балух та його захисники стверджують, що його карають за проукраїнську позицію - у дворі його будинку був прапор України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО