Євросоюз закликав Росію дотримуватися договору про РСМД

За три тижні до ймовірного припинення дії Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД) Євросоюз наполегливо закликав Росію повернутися до дотримання цієї важливої угоди про роззброєння.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні в неділю, 14 липня, розповсюдила заяву від імені ЄС, в якій попередила про загрозу нового витка гонки озброєнь, передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Ми глибоко стурбовані розвитком ситуації з договором про РМСД, термін дії якого може завершитися 2 серпня 2019 року», - йдеться в документі. Федеріка Могеріні наполегливо закликала Росію уважно поставитися до претензій з приводу російської ракети 9М729 і негайно вжити заходів щодо повного дотримання договору.

«Найближчі дні - це останній шанс для діалогу і вживання необхідних заходів, щоб зберегти цей важливий стовп європейської архітектури безпеки», - зазначила голова європейської дипломатії.

Напередодні президент РФ Володимир Путін підписав закон про призупинення Росією дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Раніше ОБСЄ включила до резолюції по ракетному договору важливу поправку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО