Суд не дозволив заарештувати майно Ющенка

Печерський районний суд Києва відхилив клопотання Генеральної прокуратури України щодо арешту майна третього президента України Віктора Ющенка.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Україна Молода».

За словами адвоката Ющенка Віталія Наума, суд відмовив Генпрокуратурі в арешті майна колишнього президента. Він додав, що вважає відкриття справи проти Ющенка та клопотання ГПУ «передвиборчим піаром».

Ми вважаємо, що це, враховуючи, що незабаром ви¬бори, хтось намагається зробити собі піар або приховати ті недоліки, відсутність результатів, які є в інших справах. Зрозуміло, що всі невдачі потрібно чимось перекривати, а постать Ющенка, вона якраз дозволяє сказати, що ми знайшли щось нове, ми рухаємось далі», - заявив адвокат.

Нагадаємо, раніше керівник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що прокуратура просить суд заарештувати майно екс-президента Віктора Ющенка.

ГПУ повідомила про підозру третьому президенту Віктору Ющенку в рамках розслідування справи щодо виведення резиденції «Межигір'я »із державної власності у 2007 році.

Як зазначається, у підозрі йдеться про те, що Ющенко, діючи за попередньою змовою з групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволодів державним майном урочища «Межигір’я» вартістю 540 млн грн. По цій справі ГПУ оголосила про підозру ще 5 особам.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО