Підрахували, скільки осіб хочуть отримати паспорт РФ на Донбасі

Заявки на отримання російського громадянства подали близько 19-20 тисяч жителів тимчасово непідконтрольних Україні регіонів Донецької і Луганської областей.

Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука під час чату на сайті Главред у середу, 10 липня, пише «Слово і Діло».

«На Донбасі трохи людей виявляє бажання отримати російський паспорт, валу бажаючих немає. Крім того, там обмежені ресурси для реалізації цієї програми паспортизації. Хоча у окупаційних адміністрацій є плани найближчим часом розширити мережу пунктів прийому документів. Кількість виданих паспортів - дуже невелика. Але кількість прийнятих документів-заявок, за моїми оцінками, сьогодні становить близько 19-20 тисяч. Видано російські паспорти орієнтовно тисячі осіб», - роз'яснив Тука.

Він також повідомив, що особливий акцент робиться на найманців у складі 1-го і 2-го армійських корпусів, а також на місцевих чиновників із числа окупаційної адміністрації.

«Вся ця публіка отримує паспорти за окремою процедурою і окремими списками. Дуже багато відмов приходить людям передпенсійного і пенсійного віку. За усталеною дипломатичною практикою, причина відмови ніколи не вказується. Але, виходячи з того, що велика кількість відмов саме людям старшого і передпенсійного віку, складається стійке враження, що Росія не дуже-то бажає надавати своє громадянство армії пенсіонерів», - уточнив заступник міністра.

Нагадаємо, Євросоюз готовий розглянути невизнання паспортів РФ на Донбасі.

Також відзначимо, Путін дав чергове доручення щодо паспортів РФ для українців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО