Зведення штабу ООС 9 липня: 17 обстрілів, втрат немає

За минулу добу бойовики на Донбасі 17 разів обстріляли українські позиції, українські військовослужбовці при цьому не постраждали.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло» вранці, 9 липня.

«8 липня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. З них 7 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм... У результаті ворожих обстрілів втрат з нашого боку не зафіксовано», - сказано в зведенні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід противник 12 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил тричі поблизу Водяного - з артилерійських систем калібру 122 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП і стрілецької зброї, два рази поруч із Лебединським - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, тричі неподалік Мар'їнки - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, околицю Красногорівки - з великокаліберного пулемету, в районі н.п. Харчовик - з міномета калібру 82 мм та автоматичного гранатомета, поблизу Чермалика - з станкового протитанкового гранатомета, поруч з Богданівкою - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ позиції українських захисників були обстріляні 5 разів. Зокрема, тричі поблизу Новолуганського - з мінометів калібру 82 мм, поруч із Південним - з міномета калібру 120 мм, неподалік Майорська - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї.

За даними української розвідки 8 липня два бойовика були знищені і три поранені.

«З початку поточної доби ворог один раз обстріляв позиції Об'єднаних сил», - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід ворог здійснив один обстріл позицій українських захисників поруч із Широкиним - зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, Євросоюз готовий розглянути невизнання паспортів РФ на Донбасі.

Також відзначимо, на Донбасі ліквідували начальника розвідки бойовиків.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО