У Конгресі США схвалили 700 млн дол. фінансової підтримки для України

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів схвалила проекти законів, у яких передбачено майже 700 млн доларів для підтримки України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє посольство України в США.

Зазначається, що йдеться про законопроекти щодо фінансування Пентагону, Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних програм на 2020 рік.

Зокрема, у проекті закону про «Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік» передбачено 250 млн доларів допомоги, що пропонується виділити для безпекової підтримки Україні. Із зазначеної суми 50 млн доларів має бути спрямовано виключно для надання летальної зброї оборонного характеру.

«Кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних відомств визначено обсягом 445,7 млн доларів. Зазначена сума включає, зокрема, асигнування для надання нашій державі безпекової допомоги за програмою «Міжнародне військове фінансування», - додали в посольстві.

Тепер проекти аналогічних законодавчих актів повинет ухвалити Сенат. Тоді вже обидві палати Конгресу узгодять остаточну редакцію законопроектів і їх передадуть на підпис президентові США Дональду Трампу.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки підтвердило, що у рамках співпраці у сфері безпеки планує виділити 250 млн доларів для нарощування потенціалу Збройних сил України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО