Під Мар'їнкою знешкодили понад 40 мін із іноземним маркуванням

Військовослужбовці окремої механізованої бригади імені Короля Данила, що входить до складу Об'єднаних сил, під час облаштування своїх передових позицій в районі населеного пункту Мар'їнка виявили та знешкодили понад 40 мін.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє командування Операції об’єднаних сил.

«Під час вивчення фахівцями походження небезпечних знахідок було встановлено, що протипіхотні міни не виготовлялися на території України. І, зокрема, мають маркування іншої держави», – йдеться у повідомленні.

Штаб зазначає, що відповідно до Оттавської конвенції застосування протипіхотних мін як одного з засобів війни заборонено.

ПМН-2 – протипіхотна фугасна міна натискної дії. Призначена для виведення з ладу особового складу противника: міна детонує, коли людина наступає на датчик ПМН (чорний хрестоподібний виступ на верхній площині), – і травмує стопу.

Україна, яка мала п’ятий за величиною арсенал протипіхотних мін (6 мільйонів), у 2005 році ратифікувала Оттавську конвенцію.

Натомість Російська Федерація не є учасницею Оттавської конвенції.

Нагадаємо, п’ять років тому, 14 червня 2014 року, військовий літак Іл-76 заходив на посадку на летовище, коли його підбили бойовики терористичної «ЛНР». Загинули всі, хто був на борту, - сорок десантників та дев'ятеро членів екіпажу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО