Макрон повідомив про підготовку переговорів із Путіним

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що між європейськими країнами і Росією повинна тривати «стратегічна дискусія».

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в інтерв'ю швейцарському телеканалу RTS.

«Європа з її багатополярністю, політику якої я захищаю, повинна відновити нові правила довіри і безпеки з Росією і не повинна погоджуватися виключно з НАТО», - вказав французький лідер.

При цьому він наголосив, що Європа не повинна заплющувати очі на анексію Криму, оскільки це був «військовий жест» з боку РФ.

За словами Макрона, від того, наскільки істотними будуть зусилля Москви щодо реалізації мінських угод і припинення військового конфлікту в Україні, залежить, чи буде формат G7 знову розширено до G8 за рахунок відновлення членства Росії.

Президент Франції зазначив, що цього тижня збирається провести «довгу і насичену» бесіду з президентом РФ Володимиром Путіним.

Деталей майбутніх переговорів він не розкрив, зазначивши, що між Росією і країнами Європи «є розбіжності», які потрібно подолати.

«Було б неправильно дозволяти Росії розвертатися до Китаю», - підсумував Макрон.

Нагадаємо, візит президента України Володимира Зеленського в Париж відбудеться в червні.

Раніше відбувся перший закордонний візит Зеленського. Український президент відвідав Брюссель, де зустрівся з керівництвом ЄС і НАТО.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО