Закарпаття попередньо оцінило збитки від паводка

Для ліквідації наслідків паводка на Закарпатті потрібно близько 100 млн грн.

Про це повідомив в.о. голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, пише УНН, передає Слово і Діло.

«Є пошкоджені в результаті паводка гідротехнічні споруди, насипи, греблі. Для їх відновлення потрібно багато грошей - майже 100 млн грн, за попередніми підрахунками», - розповів він.

Точна сума збитків буде озвучена через декілька тижнів, додав Галас.

«Вчора в районах, постраждалих від паводка, були створені комісії. Вони починають за спеціальною методикою, розробленою урядом, документувати об'єкти, які пошкоджені. Це робота на декілька тижнів, і тільки тоді ми отримаємо остаточну картину коштів, які нам потрібні», - повідомив він.

«Сьогодні на Закарпатті залишаються підтопленими близько сотні дворів. «Будинків підтоплених уже немає. Там, де була вода, вона зійшла - або викачали. Близько 500 га сільгоспугідь підтоплені, дороги вже всі вільні», - зазначив він.

Галас відмітив, що ситуація в підтоплених районах стабілізується.

«По основних річках пішов спад, серйозний спад. Це дуже добре, тому що якби ще трошки - могли б бути нові підтоплення. Ктім, поряд з цим, нові грози в деяких районах проходять. Тому, імовірно, ще буде підніматися рівень води в тих річках, де він опустився. Ми сподіваємося, що обійдеться без нових підтоплень», - резюмував він.

Тим часом в Україні на 26 травня оголосили штормове попередження. У декількох регіонах прогнозується суттєве погіршення погодних умов.

Раніше в уряді заявили, що ситуація в постраждалих від паводка регіонах стабілізується.

Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО