Сьогодні черги в армію немає, а вона повинна бути – Хомчак

Рішення відокремити посаду начальника Генерального штабу від посади головнокомандувача Збройних сил України було ухвалено в Міністерстві оборони, а не придумано командою президента Володимира Зеленського.

Про це в інтерв'ю агентству УНІАН повідомив новий глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак, передає «Слово і Діло».

«Прекрасно до цього ставлюсь. Це не Апаршин придумав, це вже давно прийняте рішення тут, у Міноборони, у ЗСУ. Це один із процесів нашого наближення до європейської спільноти. Це нормально», - зазначив Хомчак у відповідь на запитання журналіста про нову воєнну доктрину Зеленського.

Говорячи про кадрові питання, він зазначив, що прийшов на цей пост не для того, щоб «усіх зняти з посад», однак процес управління в Генштабі, за словами Хомчака, «не зовсім такий, який треба».

Генерал зазначив, що вже почав заслуховувати командувачів, після чого буде робити висновки.

«Цілі знімати усіх із посад у мене немає. У мене немає кумів, друзів, яких я хочу кудись поставити. Я хочу дати якомога швидше гарний результат у плані того, що в армію підуть люди. Сьогодні, на жаль, черги в армію немає, а вона повинна бути», - додав глава Генштабу.

Президент України Володимир Зеленський 21 травня звільнив з посади начальника Генерального штабу Віктора Муженка, призначивши на його місце генерал-лейтенанта Руслана Хомчака.

Більше про те, що стоїть за призначенням Хомчака начальником Генштабу читайте в авторському матеріалі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО