Порошенко та Нетаньягу обговорили швидкий запуск ЗВТ

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу подякував президенту України Петру Порошенку за внесок у зміцнення україно-ізраїльських відносин і підкреслив високий рівень демократичних стандартів при проведенні президентських виборів.

Про це він заявив під час телефонної розмови між лідерами країн, повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

«Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Беньямін Нетаньягу привітав внесок глави держави в зміцнення українсько-ізраїльських відносин і відзначив високий рівень демократичних стандартів президентських виборів. Глава держави подякував прем'єр-міністру Ізраїлю за підтримку України на міжнародній арені. Було відзначено динамічний розвиток двостороннього партнерства, в тому числі політичного діалогу на вищому рівні, за останні п'ять років», - вказується в повідомленні.

Сторони також підкреслили, що важливим індикатором результативності двосторонніх відносин стане очікуваний запуск Зони вільної торгівлі. Порошенко також привітав Нетаньягу з успішним проведенням виборів до парламенту Ізраїлю.

Нагадаємо, переговори про ЗВТ з Ізраїлем було активізовано у 2015 році і лише в 2017 році проведено 11 раундів переговорів по цій темі. Після підписання угода має бути ратифікована парламентами України та Ізраїлю.

Набуття чинності документом дозволить відразу і без мит експортувати до Ізраїлю широку лінійку агропродукції і продовольства, а також ліки, косметику, продукцію хімічної та легкої промисловості, будівельні матеріали, електроніку тощо. Угода регулює торгові суперечки, фіксує митні процедури, правила походження товарів, описує санітарні та захисні засоби, в тому числі антидемпінгові дії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО