Зведення ООС: бойовики 10 разів відкривали вогонь, один військовий поранений

Бойовики незаконних збройних формувань 10 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

«7 квітня озброєні формування Російської Федерації 10 раз обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил, при цьому чотири рази застосували заборонені Мінську домовленостями озброєння з витратою 45 мінометних мін калібру 120 і 82 мм. Також ворог обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ... Під час обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення», - говориться в повідомленні, на офіційній сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук в понеділок вранці.

Бойовики застосували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

«У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти обстріляли позиції наших військ шість разів: з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля села Водяне; з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у села Гнутове; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі населеного пункту Широкино; двічі з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу селища міського типу Новотроїцьке», - відзначили в штабі ООС.

Також обстрілу піддалися населенні пункти: Попасна, Катеринівка, Новозванівка.

«З початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: з гранатометів різних систем - в районі міста Авдіївка; з станкових протитанкових гранатометів різних систем - в районі населеного пункту Кам'янка»- підсумували в штабі ООС.

За даними української розвідки четверо бойовиків НВФ знищені, і чотирнадцять - отримали поранення. Також знищений один бронетранспортер противника. Нагадаємо, реконструкцію контрольного пункту в'їзду-виїзду «Гнутове» на лінії розмежування в Донецькій області продовжили до вівторка, 9 квітня.

Нагадаємо, в березні в Донецькій області на добу закривали КПВВ «Новотроїцьке». Там також проводилася реконструкція.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО