Європарламент затвердив Газову директиву ЄС

Європейський парламент затвердив проект поправок до Газової директиви Європейського союзу, яка дозволить Брюсселю розширити можливості по контролю морських газопроводів, зокрема, російського «Північного потоку-2».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті ЄП.

Євродепутати переважною більшістю проголосували в четвер на користь документа на пленарній сесії ЄП.

Зміни передбачають поширення дії Газової директиви (частина Третього енергопакету ЄС) на газопроводи з третіх країн, але тільки на ті секції, які розташовані на території та в територіальних водах країни, де труба підключається до газотранспортної системи Євросоюзу. У ситуації з «Північним потоком-2» це буде означати, що за застосування правил ЄС до цього газопроводу буде відповідати - під наглядом Єврокомісії - Німеччина.

Нагадаємо, в березні профільний комітет Європарламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики схвалив оновлений варіант європейської Газової директиви з узгодженими раніше країнами ЄС поправками.

Комітет постійних представників держав ЄС в лютому затвердив проект змін до газового законодавства Євросоюзу.

До цього повідомлялося, що Німеччина і Франція врегулювали суперечку навколо російського газового проекту «Північний потік-2» і досягли компромісу по газовій директиві.

Також стало відомо, чи зможе «Північний потік-2» замінити транзит через Україну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО