Вибори-2019: оприлюднені перші результати Національного екзит-полу (доповнено)

Перший тур виборів президента України стартував вранці 31 березня. Станом на 15.00 українці виявилися більш активними, ніж у 2014 році - 45,1 відсотків проти 41.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

О 19.45 розпочалася прес-конференція, на якій оприлюднили результати опитування (станом на 18:00). А на 23:00 заплановано оприлюднення фінальних даних станом на 20:00. Трансляцію прес-конференції веде телеканал «Прямий».

Згідно з даними екзит-полів, за шоу-мена Володимира Зеленського проголосувало 30,4% виборців, за нинішнього президента Петра Порошенка - 17,8%, а за лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко - 14,2%.

Далі йде Юрій Бойко, він набрав 9,8% голосів, на п'ятому місці опинився Анатолій Гриценко - 7,1%. Ігор Смешко - 6,4%, Олег Ляшко - 4,8%, Олександр Вілкул - 4%, Руслан Кошулинський - 1,8%, Олександр Шевченко - 0,5%.

Оскільки ніхто з кандидатів не зміг набрати більше 50 відсотків голосів, 21 квітня має відбутися другий тур виборів.

Раніше повідомлялося, що Національний екзит-пол на виборах 2019 провели три соціологічних центру. Зокрема, мова йде про фонд «Демократичні ініціативи», КМІС та Центр Разумкова.

Голосування відбулося, як повідомили в Центральній виборчій комісії, з «класичними» порушеннями - виборці, наприклад, фотографували свої бюлетені, однак систематичних порушень немає, підкреслили в ЦВК. В Україні найактивнішими голосуючими областями стали Запорізька, Полтавська, Дніпропетровська, Чернігівська та Волинська - більше 48 відсотків виборців. У Донецькій і Луганській областях проголосували понад 44 відсотків людина.

Самою пасивною областю виявилася Закарпатська - менш ніж 30 відсотків. Також вибори виявилися непопулярними серед жителів Чернівецької області - 36 відсотків.

А ось в польській Варшаві українці шикувалися в довжелезні черги, щоб віддати свій голос за майбутнього українського президента. Чого не скажеш про Австралію, де на виборчі дільниці прийшли всього сім відсотків - 125 осіб.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО