На борту літака, що розбився в Ефіопії, преребували працівники ООН

Співробітники Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН перебували на борту літака Boeing 737-800MAX, що розбився в Ефіопії.

Як пише «Слово і Діло», про це в неділю, 10 березня, повідомив виконавчий директор організації Девід Бізлі на своїй сторінці в Twitter.

«Сім'я ВПП сьогодні сумує. Співробітники ВПП знаходилися на борту рейсу Ethiopian Airlines. Ми зробимо все можливе для допомоги сім'ям в лихоліття. Нехай вони будуть в ваших думках і молитвах», - написав він.   Про катастрофу з Boeing 737-800MAX розповів раніше в неділю прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед Алі. На борту літака знаходилися 157 людей, вісім з яких - члени екіпажу. Літак прямував з Аддіс-Абеби в Найробі (Кенія) і звалився на території Ефіопії. Пізніше стало відомо, що після аварії ніхто не вижив.

За оновленими даними, пасажирами літака були громадяни з 33 країн, в тому числі 32 підданих Кенії, 18 - Канади, дев'ять - Ефіопії, вісім - Італії, вісім - Китаю, вісім - США, сім британців, сім французів, шість єгиптян, п'ять громадян Нідерландів, чотири індійця, чотири словака, три австрійця, троє росіян, двоє громадян Марокко, два - Іспанії, два поляка і двоє громадян Ізраїлю.

За даними сервісу Flightradar24, опублікованими в Twitter, вертикальна швидкість Boeing була нестійкою. Перед катастрофою літак піднявся трохи вище 2,6 км і набрав швидкість близько 700 км/ч. При цьому на записах авіадиспетчерів чутно, що пілот судна повідомив, що у нього виникли проблеми і він хоче повернутися в аеропорт вильоту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО