ЦВК збирається на нічне засідання

У ніч на п'ятницю, 8 березня, Центральна виборча комісія збереться на нараду, на якій розгляне питання зняття кандидатів з балотування на виборах-2019.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в Центральній виборчій комісії.

Так, засідання Центрвиборчкому відбудеться о 00:15 п'ятниці, 8 березня.

«Під час виборчого процесу не важливо, в який час проходить засідання, адже у виборчий процес немає вихідних. Наступне засідання ЦВК відбудеться о 00:15 хвилин 8 березня. Це пов'язано з тим, що виборчий процес дуже швидкоплинний. Саме 8 числа ЦВК, згідно з законом, має прийняти рішення про подані заяви про зняття кандидатів з балотування, а також прийняти відповідну постанову з приводу розміру і наповнення виборчого бюлетеня», - повідомили в ЦВК.

У комісії відзначили, що інформація про наповнення бюлетеня повинна негайно надійти в друк поліграфкомбінату.

«Це необхідно для того, щоб негайно передати цю інформацію державному підприємству «Поліграфкомбінат «Україна» з тим, щоб комбінат почав роботу з друку бюлетенів», - пояснили в ЦВК.

Так, 7 березня - останній день, коли кандидати в президенти могли знятися з виборів президента України. ЦВК може ухвалити рішення про зняття кандидатів до кінця 8 березня.

Відзначимо, наразі з виборів знялися два кандидати - Андрій Садовий та Сергій Кривонос. Також зняти свою кандидатуру мали намір Дмитро Гнап, але станом на ранок 7 березня заяву в ЦВК так і не подав. Пізніше він заявив, що подав заяву в полудень. Крім того, 7 березня Євген Мураєв заявив, що знімає свою кандидатуру на користь представника від Опоблоку Олександра Вілкула. Також рішення про зняття кандидатури анонсував Дмитро Добродомов.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО