ЦВК завершує формування окружних комісій

У понеділок, 18 лютого, останній день формування Центральною виборчою комісією окружних комісій на президентські вибори 2019.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Зазначимо, що окружні комісії в складі не менше 12 членів мають бути сформовані шляхом жеребкування. Їх керівництво має бути призначене не пізніше 18 лютого для першого туру виборів та 10 квітня - для другого.

Так, склад комісій формується на підставі подань кандидатів у президенти. Їм має бути забезпечене пропорційне представництво у комісіях і їх керівний склад.

Нагадаємо, майже 30 млн громадян України зможуть взяти участь у голосуванні на президентських виборах 2019, свідчать дані Центральної виборчої комісії. Зокрема, у комісії зазначили, що число виборців, які «потенційно будуть включені в списки виборців», становить 29,89 млн осіб.

Нагадаємо, з 15 лютого в месенджері Telegram запрацював чатбот для виборців. Чатбот Устим надає інформацію про кожного з 44 кандидатів у президенти України, які офіційно зареєструвалися в ЦВК, розповідає про повноваження президента, процедуру голосування і дає корисні посилання щодо виборів.

Також ми писали, як розібратися в президентських рейтингах і звідки виборці черпають інформацію про кандидатів.

Дізнатися, наскільки ви орієнтуєтеся в обіцянках кандидатів у президенти, які претендують на вихід до другого туру, можна, пройшовши наш тест.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО