Суд продовжив обирати запобіжний захід Мангеру

Шевченківський райсуд Києва продовжив розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє кореспондент «РБК-Україна».

У залі присутній сам підозрюваний, його адвокати, а також представники державного обвинувачення. Справу розглядають вже третій день.

Нагадаємо, вчора засідання тривало до опівночі, після чого підозрюваний попросив про півгодинну перерву, щоб зробити собі укол через біль у спині.

Мангер під час судового засідання заявив, що вбивство активістки Катерини Гандзюк організував генерал Служби безпеки України Данило Доценко. У СБУ цю інформацію спростували й вважають винним Мангера.

У СБУ не виключають, що метою звинувачення «була спроба нівелювати той великий обсяг доказової бази, який проти нього зібрала Служба безпеки України, й домогтися передачі справи до іншого правоохоронного органу».

Прокуратура просить обрати для Мангера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня без застави.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні вранці невідомий облив невстановленою речовиною керуючу справами виконкому міської ради й громадську діячку Херсона Катерину Гандзюк. Гандзюк ушпиталили. 4 листопада громадська активістка померла в результаті сукупності недостатності функціональних систем організму, що розвинулася через обширні хімічні опіки тіла.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО