Зведення ООС: 10 обстрілів, один поранений

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

«13 лютого російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі тричі із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння ... Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення», - йдеться у зведенні, опублікованому на сторінці штабу ООС в Фейсбук у четвер уранці.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики сім разів обстріляли позиції ООС: двічі - з мінометів калібру 120-мм, і третій обстріл - із застосуванням станкового протитанкового гранатомета - навколо Водяного; з мінометів калібру 120-мм - поблизу Лебединського; двічі - з протитанкових ракетних комплексів, станкових гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля Павлополя; з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу Авдіївки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» НЗФ тричі обстріляли українських військових: з гранатометів різних систем і стрілецької зброї у Кримського; з великокаліберних кулеметів - позиції ООС поблизу Новолуганського; з озброєння бойової машини піхоти БМП-1 і станкового протитанкового гранатомета - біля Травневого.

«Підрозділи, що обороняються, придушували ворожий вогонь із застосуванням чергових вогневих засобів», - зазначено в повідомленні.

За даними української розвідки, 13 лютого двоє бойовиків знищено і двоє поранені.

«З початку поточної доби ворог вогонь не відкривав», - додали в штабі ООС.

Нагадаємо, минулої доби бойовики 5 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі один раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 1 український військовий отримав поранення.

Також повідомлялося, що безпілотник ОБСЄ зафіксував на Донбасі новітній російський комплекс радіорозвідки.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО