США підтримали програму МВС щодо забезпечення житлом поліцейських і рятувальників

Державний департамент США готовий підтримати програму Міністерства внутрішніх справ України по забезпеченню житлом поліцейських та рятувальників на умовах лізингу.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це сказав голова МВС Арсен Аваков.

Зокрема, про йшлося у ході зустрічі міністра із заступником Державного секретаря США Кірстен Медісон, яка відбулась 11 лютого у Вашингтоні.

«Ми отримали підтримку по структурним механізмам здійснення цієї програми, яка стосується близька 200 тисяч людей, та взаємодії із міжнародними фінансовими інституціями», - сказав Аваков.

Також він підкреслив, що підтримка Державного департаменту США буде сприяти входженню в програму забезпечення житлом пз боку міжнародних фінансових інституцій.

«Ми говоримо про участь INL (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs) у формуванні цієї програми із залученням міжнародних фінансових інституції. Зараз ми залучили в цю програму близько 340 мільйонів євро і 2 мільярди гривень, які є в бюджеті. В березні, я думаю, ми побачимо перші договори поліцейських та рятувальників», - додав мінстр.

Як зазначили у МВС, програма по забезпеченню житлом поліцейських та рятувальників почала діяти. Уже надійшло більше 5 тисяч заявок в рамках мотиваційної програми.

Отримати житло може кожен поліцейський та кожний рятувальник після двох років компетентної служби. Він може підписати контракт на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку МВС та бонусного погашення до 40% лізингу.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив з заступником Державного секретаря США Кірстен Медісон питання російської агресії та хід розслідування резонансних справ в Україні.

Як писало «Слово і Діло», Аваков не зміг збільшити кількість нарядів патрульної поліції до обіцяного числа.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО