НАБУ закрило справу про незаконне збагачення нардепа Геращенка

Детективи Національного антикорупційного бюро закрили справу про незаконне збагачення депутата Верховної Ради від фракції «Народний фронт» Антона Геращенка.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Наші гроші».

Відповідну інформацію виданню повідомили в НАБУ. Так, у відомстві зазначили, що не знайшли ознак злочину в справі Геращенка, який мешкає в квартирі, орендованій тестем-пенсіонером.

«Головним аргументом для закриття справи стала неможливість перевірити доходи тестя нардепа, який стверджує, що кошти на недешеве майно – оренду квартири за три тисячі доларів на місяць та купівлю двох автомобілів, яким користується зять-нардеп, – він заощадив у 1991-1996 роках під час роботи на ТОВ «Азов-Бюро», а також від набуття спадщини», – вказує видання.

Слід зазначити, що раніше «Наші гроші» з’ясували, що Геращенко орендує квартиру в Києві площею 200 кв. м за гроші свого тестя Олексія Шамбура.

Додамо, що 62-річний тесть до 2016 року не отримував доходу, а після 2016-го отримав близько 270 тисяч гривень за підприємницьку діяльність, тобто не міг сплачувати близько трьох тисяч доларів щомісяця за оренду житла. Крім того, й нардеп орендувати квартиру не міг: у його декларації зазначений дохід більш ніж 100 тисяч гривень на рік.

Нагадаємо, повідомлялося, що в квартиру в елітному ЖК на Печерську Геращенко із сім'єю переїхав у 2016 році. Цього ж року його тесть і почав фінансувати зятя, зареєструвавши ФОП, який нібито займається науковою діяльністю.

Як повідомлялося, радник голови Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Антон Геращенко задекларував квартири в Києві та Харкові, машину й 460 тис. грн готівкових коштів у декларації про доходи за 2015 рік.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО