Українські моряки відмовилися свідчити в суді

Затримані в районі Керченської протоки українські моряки відмовилися надавати свідчення в суді.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють РІА «Новости».

У вівторок, 15 січня, в суді розглядається клопотання слідства про продовження морякам терміну тримання під вартою на три місяці, до 6 квітня. Засідання проходять у трьох різних залах одночасно.

Також з'явилося відео з полоненими українськими моряками. Відповідне відео оприлюднив український журналіст Роман Цимбалюк на своїй сторінці в Facebook. На кадрах видно, як чоловіків випускають силовики з автозаку й заводять до приміщення суду.

Лефортовський суд Москви також закрив засідання, на якому розглядатиметься продовження арешту українським морякам. З клопотанням про проведення засідання в закритому режимі виступило слідство. На його думку, оголошення рішення суду спричинить за собою розголошення таємниці слідства. Проти цього клопотання виступили адвокати моряків.

Вранці 15 січня батьки військовополонених моряків ВМСУ та омбудсмен Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова прибули до Москви, щоб потрапити на засідання суду.

Нагадаємо, 25 листопада російські спецпризначенці захопили два українських катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у «незаконному перетині кордону РФ». Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО