США поки не виводили війська з Сирії

Військові підрозділи Сполучених Штатів Америки поки не розпочали переміщення з території Сирії в рамках виведення американського контингенту з країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Як повідомив представник Пентагону, наразі США проводять «логістичні заходи» для майбутнього організованого виведення військових з Сирії.

Зазначається, що в Пентагоні не розповіли жодних подробиць щодо самих «логістичних заходів» та не вказали жодних деталей графіку виведення американських військових з Сирії.

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ заявили, що Сполучені Штати почали вивозити з Сирії наземну військову техніку в рамках виведення американського контингенту з країни.

Раніше, Держсекретар США Майк Помпео підтвердив виведення американських військ з Сирії.

У середині грудня президент США Дональд Трамп віддав наказ про повне виведення військ США з Сирії. Тоді повідомлялося, що Сирію покинуть понад 2 тис. американських військовослужбовців, які займаються тренуванням місцевих формувань для боротьби з угрупуванням «Ісламську державу».

В кінці грудня з'явилася інформація, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп погодився уповільнити виведення військ з Сирії, давши військовим на це 4 місяці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО