КМДА відклала запуск продажу електронного квитка для транспорту

Київська міська державна адміністрація перенесла запуск продажу електронного квитка для оплати проїзду в комунальному транспорті на січень 2019 року.

Про це «Українським новинам» повідомив представник КМДА, пише «Слово і Діло».

«Презентація квитка переноситься з технічних причин і відбудеться вже після свят», – сказав він.

22 грудня КМДА повідомила про запуск продажу єдиного квитка, його презентація мала відбутися 26 грудня. До 30 жовтня 2019 року триватиме тестовий період експлуатації системи, оскільки в ній ще є недоліки. Електронний квиток діятиме на всі види громадського транспорту на основі безконтактної електронної пластикової карти.

На сьогодні в столиці встановили вже близько 1,2 тис. валідаторів – спеціальних зчитувальних пристроїв – у наземному громадському транспорті й модернізували частину турнікетів у метро. Мер Києва Віталій Кличко пояснив, що е-квиток – це спеціальна проїзна картка, яку в подальшому можна буде поповнювати коштами на проїзд.

Купити карти можна буде в касах метрополітену, «Київпастрансу», муніципальних і комерційних кіосках («Союздрук», «ТурІнфо», «Т-Кіоск»). Планується, що канали продажів карток розширюватимуться за рахунок нових агентів із продажу.

«Пасажиру достатньо лише піднести квиток до валідатора. Проїзд оплачений», – зазначив Кличко.

При цьому контролери матимуть спеціальні прилади для перевірки транспортної картки пасажира.

Раніше повідомлялося, що е-квиток вирішить проблему компенсацій за пільговий проїзд.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО