Пєсков пояснив відмову від обміну затриманими

У Москви та Києва різні підходи до питання обміну затриманими, тому цей процес зараз неможливий.

Про це в п'ятницю, 21 грудня, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новости».

«Росія давно виступає ініціатором того, щоб зробити обмін «всіх на всіх», але існує різниця в підходах у Москві та в Києві – власне, в кваліфікації тих, хто перебуває в Москві й хто перебуває в Києві, тобто, ким вважати цих людей», – пояснив Пєсков.   Він уточнив, що через складнощі у визначенні затриманих «відбувається нестикування в кількості людей, в кількості тих, кого пропонується обмінювати «всіх на всіх».   «Ця робота ведеться і, як ви знаєте, нею багато в чому займається Віктор Медведчук», – сказав Пєсков.   При цьому, відповідаючи на запитання про те, як Росія кваліфікує затриманих осіб у зв'язку з військовими діями на Донбасі, Пєсков підкреслив, що «тут не можна говорити узагальнено, тут можна лише персонально говорити».

«Це тривала й складна розмова», – зазначив він.   Як повідомлялося, напередодні представник України на переговорах щодо Донбасу в Мінську Євген Марчук заявив, що Росія відмовилася від обміну полоненими з Україною до Нового року.

Пізніше з'явилася інформація, що Україна пропонує Росії та ОРДЛО провести великий обмін заручниками 5 січня 2019 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО